Uklonite herpes na prirodni način




Herpes je infekcija uzrokovana herpes simplex virusom, i karakterizirana je izbijanjem malih, obično bolnih mjehura na površini kože i sluznica. Rijetko je uzrok ozbiljnijih infekcija drugih organa.

Herpes se najčešće pojavljuje na usnama i oko njih, a pomoću jednostavnog prirodnog lijeka moći ćete ga se brzo i efikasno riješiti.

Češnjak (bijeli luk) povećava obrambenu sposobnost (imunitet) organizma , a ujedno je odličan prirodni lijek protiv herpesa. Bogat je mnogim mineralima kao što su sumpor, kalcij, željezo i fosfor. Herpes se najčešće pojavljuje na usnama i oko njih, a pomoću jednostavnog prirodnog lijeka moći ćete ga se brzo i efikasno riješiti.

Uzmite češanj češnjaka, sitno ga isjeckajte i stavite na herpes. Pustite da odstoji oko 10 minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom. Ovaj postupak ponovite pet puta i u roku od 12 sati herpes će nestati. U slučaju da je riječ o većem herpesu, postupak ponovite još nekoliko puta. 

Češnjak sadrži i eterična ulja kao što su alicin i vitamine, zato se smatra prirodnim antibiotikom.

Znanstvena istraživanja su pokazala da ima antitumornu aktivnost i zbog toga se koristi i u borbi protiv raka.
Osim toga, češnjak je izvrstan borac protiv visokog krvnog tlaka, koristi se za razgradnju masti u krvi, liječi arterosklerozu, bolesti srca, dijabetis, reumu, glavobolje, umor, ublažava stres, bronhitis, kronični kašalj, astmu, izbacuje otrovne tvari iz tijela, pomaže kod čišćenja crijeva, poboljšava cirkulaciju i spriječava trombozu.

Izvor: Zanimljivosti u prolazu